Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Tammikuun pakkasiin tarvitaan lämmintä pipoa. Minä tein oman myssymäisen piponi superpehmeästä ja hiukkasen pörröisestä alpakka-merinovillalangasta. Korvien kohdalle tein kolminkertaisen resorin, jotta pipo pitäisi hiukkasen myös tuulta.

Käytin *Viking Garn Alpaca Bris-lankaa, jossa on babyalpakan (60 %) ja merinovillan (11 %) lisäksi nailonia (29 %). Lanka on todella kevyttä ja ilmavaa. Puikkosuositus langalle oli 6-7 mm, mutta minä valitsin 5 mm puikkokoon saadakseni myös yläosan yksinkertaisesta neuloksesta riittävän tiiviin. Mielestäni valinta oli hyvä, yläosasta tuli suhteellisen tiivis, mutta ei liian jämäkkä.

Tässäpä ohje:

 1. Luo 82 silmukkaa ja neulo [1 oikein, 1 nurin] joustinneuletta 23 cm. Valmiissa pipossa resori taitetaan kolmin kerroin, joten näkyvä osa on noin 10 cm.
 2. Kavenna työstä 2 silmukkaa tasaisesti yhdellä kierroksella ja jatka sileää neulosta 18 cm.
 3. Kavenna silmukat kolmen kierroksen aikana:
  1. kavennuskierroksella neulo [1oikein, 2 oikein yhteen]*, toista * kierroksen loppuun. Kierroksen kaksi viimeistä silmukkaa neulotaan oikein. Kierroksen jälkeen puikoilla on 54 silmukkaa.
  2. kavennuskierroksella neulo 1 oikein sileää neulosta.
  3. kavennuskierroksella neulo [2 oikein yhteen]*, toista * kierroksen loppuun. Kierroksen jälkeen puikoilla on 27 silmukkaa.
  4. kavennuskierros: katkaise lanka ja vedä se parsinneulalla kaikkien silmukoiden läpi. Kiristä varovasti reikä umpeen, vedä lanka nurjalle ja päättele se huolellisesti.
 4. Päättele aloituslanka.
 5. Kastele työ. Neulepinta siistiytyy ja näyttää tasaisemmalta, kun valmiin neuleen kastelee. Tätä vaihetta ei kannata ohittaa!
 6. Lisää halutessasi tuotemerkki viimeistelemään työ.

Vinkki! Jos haluatkin tehdä kaksinkertaisen resorin niin, että aloitusreuna näkyy, suosittelen kokeilemaan silmukoiden luomistapaa, jota kutsutaan Tubular cast on -tekniikaksi. Tällaisella luomistavalla reunasta tulee siisti ja ammattimaisen näköinen.

Kuvia ja tarkempia tietoja pipon välivaiheista löydät Instagram-tililtäni @kasityolainen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *