Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Tänä talvena huomasin tarvitsevani uudet pitkät villasukat, jotka ovat riittävän ohuet vaikkapa talvikenkiin sujautettaviksi. Sellaiset sitten täytyi tehdä tammikuun pakkasissa.

Tein sukat varpaista varteen tekniikalla. Tekniikassa on mielestäni monta hyvää puolta. Ensinnäkin sukkien kärjestä tulee todella siisti. Mukavaa on myös se, että kantapäätä tehdessä ei tarvitse poimia uusia silmukoita, eikä siksi tule niin herkästi reikiä. Muutenkin kantapää on mielestäni nopeampi tehdä näin. Mahtavaa on myös se, että vartta voi tehdä niin pitkästi kuin lankaa on!

Omiin sukkiini valitsin Perminin ihanaisen *Selma-langan ja Novitan luonnonvalkoisen *Venla-langan. Selma-lanka on käsinvärjättyä ja upeita värisävyjä on useita. Langan koostumus on 75 % merinovillaa ja 25 % polyamidia. Yhdessä kerässä on 50 g lankaa ja yhteen pitkään sukkaan meni yksi kerä. Novitan Venla sopi paksuudeltaan mukavasti kuviollisen langan pariksi ja onhan senkin materiaali sukkiin erittäin hyvä (75 % villaa ja 25 % polyamidia).

Neuloin 2,5 mm puikoilla saadakseni pinnasta riittävän tiiviin. Minun käsialallani se oli oikein sopiva puikkokoko. Tein sukista kantapohjasta mitattuna noin 43 cm korkeat, jotta peittävät hyvin pohkeet.

Sukkien teosta on tarkemmat vinkkini Instagram-tililläni @kasityolainen ”klik

Jos etsit ohjetta aloitukseen tai kantapään tekemiseen varpaista varteen neulottavissa sukissa, vilkaisepa nämä @käsityökekkerit Veeran tekemät mainiot videot sekä aloituksesta ”klik” ja kantapään tekemisestä ”klik

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *