Millaiset sukkapuikot ovat suosikkejasi? Minä olen kokeillut muutamia erilaisia, mutta vahvaa suosikkia ei ole löytynyt. Kaikissa on hyvät sekä huonot puolensa.

Kuulemani mukaan monen mielestä parhaat ovat KnitPro Zing -sukkapuikot, jotka ovat kevyttä alumiinia. Minustakin Zing -sukkapuikot ovat keveät sekä mukavat neuloa ja mikä tärkeää, ne eivät sisällä nikkeliä. Mukavaa on sekin, että sileästä pinnasta huolimatta sukkapuikot eivät ole kuitenkaan niin luistavat, että tippuisivat neuleesta kovin herkästi. Parasta näissä kuitenkin on, että jokainen puikkokoko on eri värinen ja lisäksi puikkokoko on painettu puikkoon. Tätä toivoisi muihinkin sukkapuikkoihin, helpottaa huomattavasti oikeiden puikkojen etsimistä sekalaisesta tarvikekassista!

Usein käyttöön päätyvät myös ihan perinteiset Prymin alumiiniset sukkapuikot. Minusta nämäkin ovat ihan hyvä neuloa ja tietysti näitä puoltaa edullinen hinta sekä hyvä saatavuus. Inspiraation iskiessä sopivan kokoiset sukkapuikot löytyvät melko varmasti ihan lähikaupasta. Harmi kun näihin ei paineta puikkokokoa, se olisi kyllä hyvä lisä.

Minulla on lisäksi puisia puikkoja, sekä koivusta että bambusta tehtyjä. Koivupuikot, kuten myös bambupuikot, ovat todella keveät ja hiljaiset. Moni onkin tainnut siirtyä ihan puisiin sukkapuikkoihin. Joistakin minulla tosin on pinta karheutunut ja pintaan painettu pukkomitta kulunut pois suhteellisen nopeasti. Puupuikot ovat tietysti herkempiä vaurioille kuin metalliset puikot. Parasta puupuikoissa kuitenkin on, että useimmat lentoyhtiöt hyväksyvät ne käsimatkatavaroihin (tosin osa lentoyhtiöistä hyväksyy myös metalliset sukkapuikot). Voi viedä siis koneeseen kunhan taas päästään matkustamaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *